Veenendaal en Renswoude blijven als goede buren samenwerken

VEENENDAAL/RENSWOUDE - Veenendaal en Renswoude zetten hun samenwerking voort. Beide burgemeesters hebben hun handtekening onder nieuwe afspraken gezet. De samenwerking is volgens de gemeenten nodig vanwege wetten die zijn veranderd, bijvoorbeeld op het gebied van de privacy.
Ook zouden inwoners profiteren van afspraken over de dienstverlening. Zo kunnen inwoners van Renswoude gebruik maken van de expertise van Veenendaalse ambtenaren, zoals over belastingzaken en werkloosheidsuitkeringen.
Veenendaal is in haar nopjes met de samenwerking, zegt burgemeester Kolff. "Veenendaal wil een betrouwbare partner zijn in de regio en waar mogelijk samenwerken met regiogemeenten. De overeenkomst met Renswoude is een voorbeeld van zo'n goede samenwerking met wederzijdse voordelen. Dat is goed voor beide gemeenten, maar ook voor de regio."
Renswoude sluit zich daarbij aan. "De afgelopen jaren heeft Veenendaal diverse taken naar volle tevredenheid uitgevoerd voor Renswoude", zegt burgemeester Doornenbal. "Voor ons geldt in dit verband: beter een goede buur, dan een verre vriend."
De nieuwe overeenkomst is voor onbepaalde tijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.