RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Heuvelrug wil uiteindelijk af van rubberkorrels

1/2
UTRECHTSE HEUVELRUG - De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil uiteindelijk helemaal af van sportvelden met rubbergranulaat. Dat ondanks de resultaten van een onderzoek van het RIVM in Bilthoven, dat dinsdagochtend liet weten dat de korrels niet gevaarlijk zijn.

Utrechtse Heuvelrug is tevreden met de uitkomsten van het onderzoek. Maar wethouder Henk Veldhuizen wil er ook rekening mee houden dat sommige mensen bezorgd zullen blijven. De gemeente heeft namelijk zeven kunstgrasvelden en vier daarvan zijn met rubbergranulaat.


OMSTREDEN

Veldhuizen heeft besloten dat als de omstreden velden vervangen moeten worden, er een ander materiaal gebruikt gaat worden. Hij benadrukt dat er nu dus niet acuut grasmatten vervangen worden, maar dat dat pas gebeurt als er echt nieuwe nodig zijn. Komend seizoen is dat bijvoorbeeld al het geval bij voetbalclub HDS Leersum.

Het RIVM benadrukte dinsdag dat het bespelen van de velden niet gevaarlijk is. "Sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat is gewoon verantwoord", zei een woordvoerder. "Er zitten in rubbergranulaat heel veel verschillende stoffen, maar die komen slechts in zeer lage hoeveelheden vrij. Dat komt doordat die stoffen min of meer zijn opgesloten in het granulaat. Daardoor is het schadelijke effect op de gezondheid praktisch verwaarloosbaar."


VERWAARLOOSBAAR

De rubberkorrel leidden de afgelopen maanden tot veel discussie op en rond het voetbalveld. Zo besloten veel voetbalclubs om kunstgras voorlopig te mijden. In onze regio ging het onder meer om FC Driebergen.

De KNVB in Zeist is blij met de conclusie van het RIVM, maar blijft wel alert.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -