Van Zanen: "Gesprek alFitrah-moskee indringend en moeizaam"

UTRECHT - De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen heeft harde kritiek geuit op de salafistische AlFitrah-moskee in Utrecht. Van Zanen roept oud-leerlingen nadrukkelijk op aangifte te doen over de negatieve beïnvloeding die het gebedshuis op de kinderen zou hebben.
De Utrechtse burgemeester had dinsdag een "indringend en moeizaam" gesprek met Suhayb Salam van de moskee. Volgens oud-leerlingen leert de moskee studenten om moslims die strafbare feiten plegen niet aan te geven.

ZORGEN

Van Zanen maakt zich zorgen over kinderen die willens en wetens opgroeien met hun rug naar de samenleving. "Dat accepteer ik niet. Deze stichting levert op dit moment geen bijdrage aan hun toekomst.''
Van Zanen eiste in januari een actieplan te zien waarin nadrukkelijk de vaders en moeders en de leerlingen worden betrokken.

INSPECTIE

In het actieplan moeten antwoorden staan op de door Verwey-Jonker Instituut benoemde risico's. Ook moeten de signalen van de oud-leerlingen niet worden ontkend, maar serieus worden genomen. Daarnaast moet de moskee vrijwillige inspectie toelaten.
Asscher noemde de gang van zaken bij de Utrechtse moskee dinsdag in de Tweede Kamer "zeer zorgelijk en volkomen verwerpelijk".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.