Zorgen in De Bilt over tijdelijke woningen

DE BILT - Bewoners in de Bilt maken zich zorgen over de bouw van tijdelijke woningen voor statushouders, spoedzoekers en starters. Omwonenden zijn bezorgd over de waarde van hun huizen, het verdwijnen van groen of ze vinden dat sociale woningbouw niet past in het deel van de gemeente. Dat is te lezen in brieven die RTV Utrecht in bezit heeft.
Omwonenden van het Burgemeester Fabiuspark zeggen verontwaardigd te zijn over de voorgenomen bouw van zes woningen op een speelveldje voor de kinderen in de buurt. "Wij vragen ons sterk af of de nood nu zo hoog is dat er zulke onorthodoxe maatregelen nodig zijn", schrijven ze.
Bij het Oude Biltsche Meertje zijn omwonenden ook bang dat de integratie van de nieuwe bewoners in de wijk niet gaat lukken. "Sociale woningbouw past niet goed in dit gedeelte van onze gemeente".

ZEVEN LOCATIES

De tijdelijke woningen komen op zeven verschillende locaties in de gemeente en blijven maximaal tien jaar staan. De woningen worden volgens de gemeente gebouwd "voor een mix van woningzoekenden". De gemeente wil snel woningen beschikbaar hebben voor statushouders; asielzoekers die mogen blijven. Tegelijkertijd zijn de woningen geschikt voor starters op de woningmarkt en mensen die door omstandigheden met spoed een betaalbare huurwoning nodig hebben.
Per locatie is maximaal de helft van de tijdelijke woningen bestemd voor statushouders. Ze zijn geschikt voor één à twee persoonshuishoudens en zijn gelijkvloers.

INLOOPAVONDEN

Wethouder Madeleine Bakker van de Bilt zegt te begrijpen dat omwonenden bezwaren hebben. Wel denkt ze dat bij twee inloopavonden de meeste antwoorden op vragen al gegeven zijn.
Omwonenden hebben nog wel het idee dat er geen inspraak meer mogelijk is, maar dat noemt de wethouder "onjuist". De komende weken wordt namelijk nog gekeken naar alle opmerkingen en ingezonden brieven. Wethouder Bakker verwacht 17 januari meer duidelijkheid te hebben over de definitieve aanwijzing van de locaties. Daarna is er nog een raadsvergadering over de tijdelijke woningen.

Wethouder Madeleine Bakker over de tijdelijke woningen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.