Roeibaan op de Uithof gaat niet door

UTRECHT - Er komt (voorlopig) geen roeibaan op de Uithof. Het plan is niet haalbaar, zegt het bestuur van de Universiteit Utrecht.
Volgens universiteitsblad DUB zijn roeiverenigingen Orca en Triton erg teleurgesteld. Zij zagen wel wat in het plan dat moest zorgen voor meer levendigheid en recreatiemogelijkheden in de universiteitswijk.
Het plan werd ooit bedacht door Triton en leek al vrij snel onhaalbaar. Maar het werd opeens een serieuze optie toen de universiteit een onderzoek aankondigde naar het plan.

DIERGENEESKUNDE

Het meest kansrijk was een plan om op het terrein van de faculteit Diergeneeskunde, aan de zuidkant van de Uithof, een baan van twee kilometer bij honderd meter aan te leggen.
Maar dan zouden er wel fiets- en wandelpaden sneuvelen en bovendien moest de faculteit dan worden gecompenseerd. "De UU is van mening dat dit niet past", schrijft de universiteit.

NOODZAAK

De studentenroeiverenigingen hebben nieuw water nodig omdat het Merwedekanaal steeds drukker wordt. De gemeente vergroot de recreatievaart op het kanaal en daarom is binnenkort geen plaats meer voor de roeiers.
De wedstrijdroeiers van Orca en Triton wijken momenteel al uit naar Vianen. Ook de Haarrijnseplas en een baan in de wijk Rijnenburg (bij knooppunt Oudenrijn) worden als opties genoemd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.