Syntus informeert buschauffeurs na 'halve zool'

VEENENDAAL - Busbedrijf Syntus heeft een mail verstuurd aan alle chauffeurs over de omgang met mensen in een rolstoel. Dat heeft het bedrijf gedaan na een incident met het Veenendaalse raadslid Arjan Koerts.
Hij zit in een rolstoel en werd deze week door meerdere chauffeurs niet van harte de bus in geholpen. Een van de buschauffeurs begon zelfs te schelden toen hij hulp vroeg.
In de mail staat volgens het busbedrijf dat chauffeurs wél de verplichting hebben om mensen met een rolstoel te helpen. Het bedrijf voegt eraan toe dat de richtlijnen daarvoor verschillen per busbedrijf. Volgens Syntus was de regel onder Connexxion dat chauffeurs hun plek niet mochten verlaten.
"Het kan dus zijn dat chauffeurs daarom in de veronderstelling zijn dat dit nog steeds niet de bedoeling is." Ook hadden bussen van Connexxion elektrische rolstoelplanken, de huidige bussen hebben handmatige planken.
Tegen de desbetreffende chauffeur zijn maatregelen genomen conform de CAO, zegt Syntus. Welke dat zijn, maakt het bedrijf niet bekend. Met het raadslid is alles uitgesproken.
Het incident met Koerts gebeurde bij een halte in Veenendaal. Koerts vroeg aan de chauffeur van lijn 50 of hij de oprijplank wild uitklappen en dat zinde de man blijkbaar niet. "Godverdorie... Halve zool", was het antwoord dat toevallig door RTV Utrecht werd gefilmd. Met merkbare tegenzin klapte de chauffeur de plank uit en hielpt Koerts de bus in.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.