CU-SGP Woerden stapt uit coalitie om koopzondag

WOERDEN - De fractie van de CU-SGP vertrekt uit de coalitie in Woerden. De aanleiding is het besluit woensdagavond om de winkels op zondag open te laten gaan. De fractie vindt dat de geloofwaardigheid van de CU-SGP nu teveel onder druk komt te staan om door te kunnen gaan.
In een verklaring schrijft de partij: "De fractie CU-SGP is van mening dat een publiek rustmoment goed is voor de samenleving, ook voor de kleine ondernemer en voor het milieu. Maar het belangrijkste is dat veel christenen de rustdag ervaren als een geschenk van God, een dag om op adem te komen."
Uit een onderzoek van de gemeenteraad eerder, bleek al dat veel inwoners en winkeliers willen dat de winkels in Woerden vaker open zijn. In het collegeakkoord was afgesproken dat de regeling de komende jaren niet verruimd zou worden. Toch namen coalitiepartijen D66, Progressief Woerden, VVD en Sterk Woerden uit initiatief om de winkeltijden aan te passen.
Een ruime meerderheid van de Woerdense gemeenteraad stemde daar uiteindelijk mee in. Door het besluit mogen winkeliers nu zelf weten wanneer ze opengaan, tussen zes uur 's morgens en tien uur 's avonds. Met uitzondering van bijvoorbeeld Eerste Kerstdag en Eerste Paasdag.
Opmerkelijk is dat CU-SGP wethouder De Weger nog niet heeft aangegeven of hij in het college blijft zitten, ondanks dat zijn fractie uit de coalitie is gestapt. Dat wordt waarschijnlijk na de kerstvakantie duidelijk.

CU-SGP Woerden stapt uit coalitie om koopzondag
CU-SGP Woerden stapt uit coalitie om koopzondag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.