RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM: Geen nieuw onderzoek naar dood Dascha

HOLLANDSCHE RADING -

Het OM gaat geen extra onderzoek doen naar de dood van Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading. De onlangs verschenen reconstructie van haar laatste uren geeft daar geen aanleiding toe.

"Er zijn geen aanwijzingen dat iemand betrokken is geweest bij de aanrijding met de trein of dat er sprake is van een misdrijf". Het OM blijft daarmee vasthouden aan de eerder conclusie dat het 16-jarige meisje niet door een misdrijf om het leven kwam.


NIEUWE RECONSTRUCTIE

De nieuwe reconstructie werd gemaakt in opdracht van de familie van Dascha. Volgens de onderzoekers was het meisje niet alleen toen ze in november 2015 in Hilversum onder een trein kwam en overleed.

Ook zou Dascha haar telefoon niet zelf hebben neergelegd op de plek waar het apparaat zes weken na haar dood werd gevonden.

Het OM heeft de familie inmiddels op de hoogte gebracht van het besluit om geen verder onderzoek te doen.

Dascha kwam ruim een jaar geleden om het leven na een avondje stappen in Hilversum. Haar familie kan zich niet vinden in de veronderstelling dat ze zelf vrijwillig een einde maakte aan haar leven. Ze uitten daarom eerder felle kritiek op het OM.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -