Beste oliebollen in regio komen uit IJsselstein

IJSSELSTEIN - Bakkerij Brokking in IJsselstein is de beste oliebollenbakker van de provincie Utrecht. In de jaarlijkse AD Oliebollentest eindigde Brokking op de tweede plaats, meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse werd opnieuw de beste van het land.
Jeroen Brokking is blij met de tweede plek. "Geweldig, alweer een tweede plek. Dat went nooit. Vorig jaar hebben we het recept iets aangepast om te kunnen scoren en dit jaar blijkt dat te werken. Je probeert nét even iets extra's te doen, waardoor de smaakcomponenten dusdanig anders worden."
Voor de bakkerij in IJsselstein moet het een gek jaar zijn. Eerder dit jaar vroeg het bedrijf nog uitstel van betaling aan. "We gaan nu weer goed, dus dan is het positief om met deze test te kunnen scoren. Maar we hebben inderdaad moeilijke tijden gehad, door toedoen van anderen." Volgens Brokking zijn ze over een maand van de problemen af.

TEST

Het panel bezocht 160 oliebollenbakkers. Volgens de jury zijn aan de top de verschillen tussen de bakkers maar klein. De bollen van Voskamp krijgen vrijwel uitsluitend lovende woorden. "Lekker krokante korst" en "luchtig, goed gevuld en lekkere afbeet", aldus het panel.
Het is de 24e Oliebollentest die de krant organiseert. De complete lijst wordt later bekendgemaakt.

Jeroen Brokking over de behaalde tweede plaats

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.