Utrecht geteisterd door autobranden: brandweer rukt 9 keer uit

UTRECHT - Utrecht en omstreken is sinds donderdagavond opgeschrikt door negen autobranden in onder meer Zuilen, Overvecht, Kanaleneiland, Ondiep en Vleuten. De politie vermoedt brandstichting en onderzoekt een mogelijk verband.
De eerste brand in de reeks was donderdagmiddag rond 17.30 uur op het Nijenrodeplantsoen in Zuilen. Daarna ging het mis op de Rooseveltlaan, Ankaradreef, Dr. Max Euwestraat en Huis Te Zuylenlaan. Daar gaf een getuige aan twee jongemannen met een licht getinte huidskleur gezien te hebben.
Later moest de brandweer ook uitrukken voor autobranden op de Schermerhornstraat en de Joan Roellstraat. Op de Terrastuinplaats in Vleuten vloog rond 04.40 uur een auto in brand die eerder gestolen was in Harderwijk, zo meldt de politie. Een naastgeparkeerde auto liep door de brand schade op.
In Nieuwegein moest de brandweer rond 00.45 uur een auto blussen op de Zaanseschans. Ooggetuigen konden zelf de brand blussen, waardoor de schade beperkt bleef. Een getuige zou een man hebben zien wegrennen. In alle gevallen is er vermoedelijk sprake van brandstichting.

DRUK

De brandweer zei donderdagavond tegen RTV Utrecht dat het een drukke avond was in de stad, ook met containerbrandjes, maar dat de hulpdiensten daar al rekening mee hielden. "Dit is helaas zoals verwacht in deze tijd", aldus een woordvoerder.
Vorig jaar ging tijdens de jaarwisseling een recordaantal auto's in vlammen op en ook afgelopen dagen werden meerdere auto's in brand gestoken. Opvallend is dat het aantal autobranden donderdagavond flink toenam.
De gemeente is de autobranden zat en heeft al maatregelen genomen. Zo worden in Overvecht mobiele camera's geplaatst.

Brandweer blust autobranden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.