RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechters vrezen meer autobranden tijdens jaarwisseling

1/4
UTRECHT -

Inwoners van verschillende wijken in Utrecht vrezen voor nog meer autobranden tijdens Oud en Nieuw. Vanaf donderdagmiddag tot vrijdagochtend gingen negen auto's in vlammen op. Dat gebeurde onder meer in Zuilen, Overvecht, Kanaleneiland, Ondiep en Vleuten.

"Vorig jaar was het ook al raak", vertelt een omwonende van de Huis Te Zuylenlaan waar vannacht een auto in vlammen opging. "Ik vind het zo zonde dat dit moet gebeuren. Ik ben bang dat het er meer gaan worden."


AANSLAG

Ook in de Joan RoŽllstraat brandde een auto helemaal uit. Een man die er in de buurt woont is erg geschrokken. "Ik hoorde een keiharde knal. Ik dacht eerst aan een aanslag. Toen ging ik naar buiten en heb de politie gebeld en de buren gewaarschuwd."

Vorig jaar ging tijdens de jaarwisseling een recordaantal auto's in vlammen op en ook de afgelopen dagen werden meerdere auto's in brand gestoken. Buurtbewoners hopen dat het dit jaar niet weer zo uit de hand loopt.


OGEN OPEN

De politie vraagt omwonenden om uit te kijken naar verdachte situaties. "De politie houdt het goed in de gaten, maar het is gewoon niet altijd te voorkomen. Het is snel gebeurd; ze gooien wat naar binnen en het is klaar", aldus de bewoonster van de Huis Te Zuylenlaan.

De politie is momenteel druk bezig met onderzoek. "Uiteraard onderzoeken wij of er sprake is van de brandstichting en of er een verband is tussen de verschillende branden. We vragen daarbij hulp van omwonenden. Misschien hebben ze iets gezien of hebben ze filmpjes of foto's gemaakt."

De afgelopen dagen werden ook al meerdere auto's in brand gestoken.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -