Oud en Nieuw: meer dan 20 autobranden in Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Ook dit jaar zijn er in Midden-Nederland weer flink wat autobranden tijdens Oud en Nieuw. Rond 02.00 uur stond de teller op zeker twintig in de gemeente Utrecht.
Vorig jaar ging in Utrecht een recordaantal van 36 auto's in vlammen op. Provinciebreed waren het er 63. In de stad werd vorig jaar voor ruim 186.000 euro schade aangericht aan gemeentelijke eigendommen. Om een herhaling te voorkomen hebben jongeren die zich tijdens de vorige jaarwisseling misdroegen een groeps- en een gebiedsverbod opgelegd gekregen. Ook zijn er mobiele camera's geplaatst op en rond de Theemsdreef in Overvecht, waar het vorig jaar misging.
De brandweer heeft in de hele regio extra medewerkers paraat om alle meldingen aan te kunnen. Volgens een woordvoerder is het desondanks erg druk. Utrecht krijgt inmiddels assistentie van brandweerlieden uit Bunnik.

OVERVECHT

Met name in Overvecht lijken de brandstichters op dreef te zijn. Het was onder meer raak op de Coloradodreef, Santiagodreef, Nigerdreef, Victoria Regiadreef, La Bohèmedreef en de Plutodreef. Bij een van de branden in de wijk werden brandweerlieden bekogeld met vuurwerk, meldt de woordvoerder. Tegen middernacht waren er meldingen van autobranden op de Hildebranddreef en Othellodreef in Overvecht.
Even na 17.30 uur brandde een auto uit aan de Wijnesteinlaan in de Utrechtse wijk Hoograven. Ook aan de Reitdiepstraat en de Roerstraat in Rivierenwijk, aan de Rooseveltlaan in Kanaleneiland, de Overste den Oudenlaan en aan de Operettelaan in Leidsche Rijn was het aan het begin van de avond raak.
In Zeist rukte de brandweer uit naar een autobrand aan de Nijenheim. De brandweer van Amersfoort moest naar het Lohengrinplein in de wijk Randenbroek en naar de Vinkenbaan in Liendert. Op de Sextant in De Koppel ging het laat op de avond mis. Een auto stond in brand en de politie werd vervolgens bekogeld met vuurwerk. Verder komen er in de hele regio veel meldingen over buitenbranden en containerbranden binnen. In Veenendaal en Soest is alarm geslagen voor branden in of aan een gebouw.
In de stad houdt de politie de ME paraat voor als omstanders zich te opdringerig gedragen bij het blussen van de branden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.