RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Nederlanders gaven 68 miljoen euro uit aan vuurwerk"

DRONTEN -

Nederlanders hebben dit jaar weer meer geld uitgegeven aan vuurwerk. Er is naar schatting 68 miljoen euro besteed aan het kopen van rotjes en mooi vuurwerk, zegt Leo Groeneveld van de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland zaterdag.

Volgens Groeneveld is de branche daarmee nu echt "uit het dalletje" gekomen. Twee jaar terug werd 63 miljoen euro uitgegeven aan vuurwerk, in 2015 was het 65 miljoen en nu dus 68 miljoen euro, aldus Groeneveld na een rondgang langs de grote vuurwerkimporteurs.

Zoals altijd was er veel vraag naar het zogenoemde jeugdvuurwerk als sterretjes en vooral het duurdere siervuurwerk bleek in trek. Op internet gaven mensen gemiddeld 99 euro uit om met name duur en mooi vuurwerk aan te schaffen. Dat is een tientje per persoon meer dan vorig jaar, zegt Groeneveld. Volgens hem geeft dat aan dat mensen "deze traditie willen behouden en willen genieten van een klein feestje met familie en vrienden".Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -