RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oud en Nieuw: feest, brand en geweld tegen hulpverleners

PROVINCIE UTRECHT -

Het lijkt een relatief rustige Oud en Nieuw in de provincie Utrecht vergeleken met vorig jaar. Wel waren er opnieuw veel autobranden en werden hulpverleners weer mikpunt van geweld.

Zo werden in de Utrechtse wijk Overvecht brandweerlieden en politiemensen bekogeld met vuurwerk. In de hele stad gingen verder meer dan twintig auto's in vlammen op. Verder hebben zich in Utrecht, zover nu bekend, geen grote incidenten voorgedaan, zoals rellen of vuurwerkongelukken.


MAATREGELEN

Vorig jaar kwam het totale aantal autobranden uit op 37 in de stad en was er heel veel vuurwerkschade aangericht. De gemeente Utrecht heeft dit jaar vol ingezet op de bestrijding van dit hardnekkige fenomeen. Er zijn groeps- en gebiedsverboden opgelegd aan bekende raddraaiers.

Ook zijn er vrijwilligers die in diverse buurten een oogje in het zeil houden en zijn er mobiele camera's geplaatst op en rond de Theemsdreef in Overvecht, waar het vorig jaar misging.


AMERSFOORT

In Amersfoort kwam het tot ongeregeldheden in de wijk De Koppel. De politie werd bekogeld met vuurwerk. Daarna was er sprake van vechtpartijen en vernielingen. Er zijn zo'n dertig jongeren aangehouden.

In Veenendaal rukte de brandweer uit voor een buitenbrand bij een sporthal. Daar bleek vuurwerk naar binnen te zijn gegooid. Toch spreekt burgemeester Kolff van een vrij rustige jaarwisseling. Op een paar brandjes na bleef het dit jaar relatief kalm in Woerden. Burgemeester De Jong van Houten spreekt van een "beheersbare" nacht. Hij dankt via Twitter alle hulpverleners voor hun inzet.


FEEST

Ook in Baarn waren er geen incidenten. Veel inwoners vierden feest op straat, zoals in de Thorbeckelaan en Professor Drionlaan. De wijkagent van Maarn laat ook via Twitter weten dat het daar ook rustig is gebleven. Er zijn wel een aantal verkeersborden vernield.

In Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, De Ronde Venen, Nieuwegein en Zeist deden zich enkele branden voor, maar was het relatief rustig. In Vinkeveen moest de brandweer in actie komen, omdat er op de Meerkoetlaan een berg met vuurwerkafval geblust moest worden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -