RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

34 autobranden in provincie Utrecht, minder dan vorig jaar

PROVINCIE UTRECHT -

De Utrechtse brandweer moest tijdens de jaarwisseling honderden keren uitrukken. Tussen zaterdagavond 18.00 uur en zondagochtend 06.00 uur kwam de Veiligheidsregio Utrecht in totaal 345 keer in actie. Vorig jaar lag dat aantal incidenten op 416.

In 333 gevallen ging het om brand of meldingen daarvan. Er zijn in de provincie 34 auto's in vlammen opgegaan. Vorig jaar waren dat er 63. In de gemeente Utrecht was het aantal autobranden met 24 het grootst. In 2015 ging het daar nog 37 keer mis. Burgemeester van Zanen had vol ingezet op de bestrijding van dit hardnekkige fenomeen. De brandweer moest in zijn stad nu in totaal 182 keer uitrukken.


CONTAINERBRANDEN

Het aantal gebouwbranden lag deze jaarwisseling op acht, waarvan drie in de stad Utrecht. Verder moest de brandweer in actie komen voor 114 containerbranden. 76 keer was dat in de gemeente Utrecht. De brandweer benadrukt dat er geen grote branden waren die extra inzet vereisten.

Bij meeerdere incidenten werd vuurwerk naar hulpverleners gegooid. Het ging daarbij de bekogeling van politie- en brandweermensen in Amersfoort en Utrecht.


NEDERLAND

Tussen middernacht en 09.00 uur zijn in heel Nederland 2061 meldingen verzonden via P2000. Via dat netwerk worden politie, brandweer en ambulance opgeroepen bij incidenten. Het aantal van dit jaar is bijna de helft meer dan de 1714 meldingen die de hulpdiensten vorig jaar in hetzelfde dagdeel uitstuurden.
vorig jaar in hetzelfde dagdeel uitstuurden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -