"Forse investeringen nodig in bereikbaarheid Utrecht"

LEIDSCHE RIJN - Er zijn forse investeringen nodig om de stad en de regio in de toekomst bereikbaar te houden. Dat zei burgemeester Jan van Zanen van Utrecht maandagavond tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. "Samen met de provincie en het Rijk zoeken we komend jaar uit welke maatregelen nodig zijn."
Volgens de burgemeester wordt de regio Midden-Nederland vaak onderschat, terwijl het toch een "zeer kansrijke economische as is tussen Amsterdam en Eindhoven". De gemeente wil dat er tot en met 2040 zo'n drie miljard euro wordt geïnvesteerd om de regio beter bereikbaar te maken. Het geld moet uit meerdere bronnen komen.
In de nieuwjaarstoespraak keek Van Zanen terug op 2016, maar ook op het komende jaar. Zo blikte hij vooruit op de opening van de Dafne Schippersbrug, de renovatie van de Domtoren en het project Einstein, waarbij jongeren naast vluchtelingen gaan wonen om hen te helpen met inburgeren.
De Utrechtse popband The Brahms zette aan het eind van de avond de zaal vol bestuurders en belangrijke Utrechters op zijn kop. De hele theaterzaal danste op hun hit "Golden".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.