SP wil opheldering over maatregelen De Koppel

AMERSFOORT - De Amersfoortse SP wil van het stadsbestuur weten welke maatregelen er vorig jaar zijn genomen om geweld tegen politieagenten in de Amersfoortse wijk de Koppel te voorkomen. De partij stelt daarover schriftelijke vragen.
Tijdens de jaarwisseling van 2015-2016 waren er incidenten in De Koppel, waarbij hulpverleners het slachtoffer werden van geweld. Dit weekend ging het opnieuw mis: een grote groep jongeren zocht de confrontatie met de politie. Daarbij werden lawinepijlen afgevuurd op agenten. De politie pakte uiteindelijk 48 mensen op.

SCHIJN TEGEN

De SP wil weten in hoeverre de ervaringen die een jaar geleden zijn opgedaan hebben bijgedragen aan een betere aanpak. Volgens de SP heeft het college de schijn tegen. "Wordt er wel voldoende geïnvesteerd om dit soort onaanvaardbare voorvallen te voorkomen?" vraagt de partij zich af.
Eerder vandaag liet burgemeester Bolsius van Amersfoort weten goede hoop te hebben dat de daders van de ongeregeldheden van afgelopen weekend hard gestraft worden. De burgemeester gaat daarvoor camerabeelden van het incident gebruiken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.