Grote politieactie om terrorist in Veenendaal, maar loos alarm

VEENENDAAL - De politie is woensdagochtend met man en macht uitgerukt naar het centrum van Veenendaal omdat de aanslagpleger uit Istanbul gezien zou zijn. Uiteindelijk bleek het loos alarm.
Rond 10.00 uur meldde een getuige zich bij de politie. De man die hij gezien had zou voldoen aan het signalement van de dader die verantwoordelijk is voor 39 doden in een Turkse nachtclub tijdens Oud en Nieuw.
"Wegens de ernst van de melding werd direct groot opgeschaald", schrijft de politie. Een deel van winkelcentrum Corridor werd afgesloten. Uiteindelijk is de man gepakt op de Hoofdstraat.
Maar bij nader inzien ging het niet om de gezochte terrorist. Hij is weer op vrije voeten. Toch zegt een politiewoordvoerder dat het "gerechtvaardigd" was om zo groot uit te pakken. "We nemen iedere melding serieus."

WINKELIERS

Sommige winkeliers kregen wat mee van de politieactie, vertellen ze aan een verslaggever van RTV Utrecht. Kapperszaak Alive besloot uit voorzorg de deur op slot te doen. "Het was wel sensatie", aldus één van de kapsters. Ze benadrukt dat er geen grote paniek was.
Een medewerker van de Bart Smit vernam het nieuws via internet. "Ik kreeg een telefoontje van een collega uit Ede of alles goed was. Die had het op Facebook voorbij zien komen. We zagen wat agenten lopen, maar die waren ook ineens weer weg."

EL HASSNAOUI

De Veenendaalse cabaretier Said El Hassnaoui
op Twitter op de ophef in zijn woonplaats. "Hahahaha ooh Veenendaal toch", schrijft hij. "Alle buitenlanders lijken op elkaar. Ik ben blij dat ik niet in het centrum liep vanochtend."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.