"Sluiting autogarage in Overvecht volstrekt onterecht"

UTRECHT - De autogarage in de Utrechtse wijk Overvecht heeft niets met criminele organisaties te maken. Dat zegt de advocaat van John Freriks Auto Accessoires tegen RTV Utrecht. "De beschuldigingen en de sluiting zijn volstrekt onterecht."
Vrijdagmiddag liet de gemeente Utrecht weten de autogarage per 1 februari te willen sluiten. Volgens burgemeester Van Zanen is het autobedrijf een gevaar voor de openbare orde en veiligheid en voor de directe omgeving. De garage steunt in de ogen van de burgemeester doelbewust zware criminaliteit en ondermijnt daarmee de samenleving.
De politie deed in september een inval bij John Freriks Auto Accessoires en vond twee auto's waar verborgen ruimtes in werden gemaakt. Dat soort auto's gebruiken criminelen vaak om drugs, wapens of geld te vervoeren. Ook bracht de recherche de garage in Overvecht in verband met een observatiebus vol afluisterapparatuur. Die zou door zware criminelen zijn gebruikt bij het voorbereiden van huurmoorden.

BUS

Advocaat Starmans erkent dat onderzoek gedaan is naar zijn cliënt, maar dat het Openbaar Ministerie het dossier al heeft gesloten. Hij snapt niet dat de gemeente de garage alsnog op slot zet. "Mijn cliënt heeft wel bepaalde werkzaamheden aan de bus verricht, maar niet de werkzaamheden waar de burgemeester zich nu op meent te moeten beroepen."
Volgens de advocaat richt de gemeente veel schade aan met het sluiten van de zaak en de publiciteit daaromheen. "Ik ben van mening dat de burgemeester hier de plank vreselijk misslaat."
Starmans laat het niet op een sluiting aankomen en stapt na het weekend naar de voorzieningenrechter. Die moet dan beslissen of de gemeente de zaak terecht dichtdoet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.