RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Oud-wethouder De Bilt op kandidatenlijst PVV

PROVINCIE UTRECHT - Oud-wethouder en PVV-Statenlid Han IJssennagger uit De Bilt staat op de kandidatenlijst van de PVV. Ook An van Pijkeren uit Bunschoten en Henk van Deķn en Folkers Thiadens uit Utrecht staan op de lijst die PVV-leider Geert Wilders vrijdagavond via Twitter bekend heeft gemaakt.

De regiogenoten staan relatief laag op de lijst. Zo neemt zelfstandig adviseur ouderenbeleid An van Pijkeren plek 32 in. Ze zat jarenlang voor het CDA in de gemeenteraad van Bunschoten, maar maakte in 2015 de overstap naar de PVV.

IJssennagger staat iets lager, op plek 34. De Bilthovenaar is al langer actief voor de PVV en zit ook in de gemeenteraad van De Bilt als fractievoorzitter van Bilts Belang. Hij was eerder twee keer wethouder in zijn woonplaats namens de VVD.

Henk van Deķn staat op 36. De oud-politieman en personeelsmanager bij de gemeente Nieuwegein is al langer actief voor de PVV-fractie in de Utrechtse Provinciale Staten.

Op plek 45 staat Folkers Thiadens uit Utrecht. Hij is een lijstduwer. Thiadens is ook actief voor de PVV in de provincie Utrecht, maar is ook directeur Bedrijfsvoering bij de partij van Geert Wilders.

Ook op de lijst staat Lťon de Jong, medewerker van de PVV-fractie in Brussel. Hij woonde lange tijd in Maarssen, maar verhuisde een aantal jaren geleden naar Den Haag, waar hij samenwoont met Fleur Agema, de nummer 2 op de lijst.

Wilders lijkt met de lijst vooral voor zekerheid te kiezen. De eerste dertig plekken worden voornamelijk ingenomen door mensen die al langer actief zijn binnen de PVV. Dat zijn onder meer de huidige Kamerleden, raadsleden uit Den Haag en Almere en leden van de provinciale Staten van Zuid-HJolland, Noord-Holland en Noord-Brabant.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.