Reddingsplan DOMunder voltooid

UTRECHT - DOMunder is gered van de ondergang. Diverse partijen hebben ruim 1,6 miljoen euro bijeengebracht, waardoor Stichting Domplein 2013 haar betalingsverplichtingen kan voldoen.
Onder meer de gemeente Utrecht, 25 particulieren en het Nationaal Restauratiefonds sprongen bij. Ook de provincie geeft geld, in ruil daarvoor organiseert de stichting enkele evenementen op het Domplein.
De financiële steun van de gemeente bestrijkt een periode van tien jaar, volgens eerdere berichten gaat het om 40.000 euro per jaar. Daarmee is "het voortbestaan van de succesvolle historische attractie DOMunder gegarandeerd", schrijft de stichting in een persbericht.

ATTRACTIE IS SUCCES

Ondanks de geldproblemen is het in 2014 geopende archeologische attractie een succes, aldus DOMunder. Er kwamen al
bezoekers en reisgids Lonely Planet noemt DOMunder een "must-do". Al voor de bouw van DOMunder wist de gemeente dat het project niet rendabel zou zijn,
bronnen aan RTV Utrecht.
Volgens Bas Pickkers, directeur van Stichting Domplein 2013, zijn de financiële problemen nu voorbij. "Wij staan er financieel gezond voor. Wij kunnen uit de exploitatie aan al onze verplichtingen voldoen. Op deze manier kunnen wij op een gezonde wijze verder."

DOMunder lijkt gered

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.