Utrechtse politici genomineerd voor bestuurdersprijs

© RTV Utrecht
UTRECHT/WIJK BIJ DUURSTEDE - Drie Utrechtse politici zijn genomineerd voor de titel 'beste lokale bestuurder van 2016'. Het gaat om de Utrechtse wethouders Victor Everhardt en Lot van Hooijdonk en Jan Burger uit Wijk bij Duurstede.
De verkiezing is uitgeschreven door vakblad Binnenlands Bestuur. Everhardt verdiende zijn nominatie omdat hij verantwoordelijk was voor alle werkzaamheden rond Utrecht Centraal dat vernieuwd wordt.
"Deze wethouder onderscheidt zich door zijn durf om te experimenteren, zoals blijkt uit de wens om te starten met social cannabisclubs en de zoektocht naar regelvrije bijstand."
VAN HOOIJDONK
Verkeer- en milieuwethouder Van Hooijdonk is genomineerd in de categorie 'jonge bestuurder'. Ze is volgens de jury "geliefd bij vriend en vijand".
"Van Hooijdonk weet de link te leggen tussen mondiale uitdagingen en het besturen van de stad. Haar gedrevenheid levert naast concrete resultaten op het gebied van duurzaamheid ook een grotere betrokkenheid van inwoners bij de politiek op."
BURGER
Jan Burger is genomineerd in de categorie 'kleine gemeente'. Hij was al tien jaar wethouder in Wijk bij Duurstede toen hij vorig jaar om gezondheidsredenen moest stoppen.
Volgens de jury stond hij bekend als een "belangrijke, stabiele factor". "In verschillende colleges blijkt hij door onder meer zijn creativiteit en betrokkenheid een verbinder met een grote politiek-bestuurlijke fijngevoeligheid."
Donderdag 26 januari worden de winnaars bekendgemaakt in het provinciehuis in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.