RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Brede School Kerckebosch in Zeist feestelijk geopend

1/2
ZEIST/ZEIST - De leerlingen van de Damiaanschool en de Montessori Kerckebosch in Zeist krijgen voortaan les in één gebouw. Naast de twee basisscholen opent ook kinderopvang KMN Kind de deuren in het nieuwe pand.

Vanochtend werd de Brede School Kerckebosch feestelijk geopend. Voor de 11-jarige Koen Vergouwen was het wel even wennen. "Ik heb jarenlang in die andere school gezeten. Daar wist ik waar alles lag en nu is het een beetje uitzoeken waar alles is."

Wel is Koen onder de indruk van het nieuwe pand. "Het is mooier en ruimer dan mijn vorige school. Ik vind het fijn om in deze school te zitten.

ALLES ONDER ÉÉN DAK
Brede scholen zoals die in de wijk Kerkebosch zijn er steeds meer. Inmiddels zijn in de provincie Utrecht 33 procent van alle scholen een brede school, met basisonderwijs, buitenschoolse opvang en kinderopvang voor de allerkleinsten.

Alles onder één dak biedt veel voordelen meent clustermanager Mieke van Breukelen. "Leerlingen zitten op deze school van 0 tot 12 en hoeven tussendoor dus niet te verhuizen. Daarnaast kunnen we gebruik maken van elkaars faciliteiten, zoals de gymzaal en de bibliotheek, en elkaars kennis. We zitten nu met veel meer collega's in één gebouw."

Voor Koen is het de komende dag nog wel even wennen, maar zijn eerste indruk is positief. Al is er wel een negatief puntje. "Bij m'n oude school hadden we een groot voetbalveld, nu een klein pannaveldje."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht