Recherche gaat gangen na van vermiste Mirte uit Maarssen

MAARSSEN - De 15-jarige Mirte uit Maarssen is nog altijd vermist. Het meisje vertrok zondagavond vanuit haar woning. Sindsdien is onbekend waar ze verblijft.
Na de melding van de vermissing startte de recherche direct een onderzoek. Er is gesproken met betrokkenen, gezocht op plekken waar ze mogelijk kon verblijven en er is gekeken naar bank- en telefoongegevens. Daaruit blijkt dat haar OV-chipkaart zondag rond 22.00 uur uitcheckte op station Den Haag Centraal.

TELEFOON

Ook zijn camerabeelden bekeken, maar daarop is Mirte niet te zien. Maandag is haar telefoon aangezet in de omgeving van Breukelen, maar bekenden van het meisje zeggen geen contact met haar te hebben gehad.

URGENT

De politie maakt zich ernstig zorgen en roept mensen op alert te zijn. Ook staat er een oproep op amberalert.nl, al is er nog geen
actief. Hierbij worden bijvoorbeeld reclameschermen, snelwegborden, apps, SMS'jes en e-mails gebruikt. Ook wordt het Amber Alert uitgezonden op radio en tv.
Dit gebeurt in geval van acute levensbedreigende situaties, zoals een ontvoering. De politie spreekt in het geval van Mirte vooralsnog van 'een urgente vermissing'. Het meisje heeft namelijk medicijnen nodig die ze niet bij zich heeft.

SIGNALEMENT

Op het moment van haar verdwijning droeg de Maarssense van 1,79 meter een blauwe, driekwart gewatteerde jas, lichte spijkerbroek, lichte grijze schoenen (bloemetjesmotief) en mogelijk een lichtroze handtasje. Mirte heeft een piercing in haar rechter wenkbrauw.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.