RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Overval op geldtransport in Houten gefilmd

1/6
HOUTEN - Op de Onderdoor in Houten is dinsdagmiddag een geldwagen overvallen. Daarbij kreeg een beveiliger een vuurwapen op zich gericht. Hij kon wel voorkomen dat geld werd gestolen. Een omstander heeft de overval gefilmd.

De overvallers wisten een transport van het bedrijf SecurCash te onderscheppen bij de ING Bank. Getuigen zeggen op Facebook dat er klanten in de bank waren toen de overvallers hun slag sloegen.

Twee overvallers gingen er op een zwarte motorscooter zonder kenteken vandoor in de richting van Nieuwegein. Een andere overvaller zou op een andere motorscooter richting Het Rond zijn gereden. De politie heeft met onder meer een helikopter naar de daders gezocht, maar ze zijn niet gevonden.

De drie overvallers dragen reflecterende hesjes. Het verzoek van de politie is om direct 112 te bellen als de scooterrijders worden gezien.

Niemand raakte gewond, zegt de politie. De medewerkers van SecurCash zouden lang opgesloten hebben gezeten in hun wagen. Niet duidelijk is of dat protocol is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht