Werkstraf voor man die vuurwerk gooide naar agenten

UTRECHT - De rechter heeft een jongeman veroordeeld die tijdens Oud en Nieuw vuurwerk gooide naar agenten. Hij krijgt 120 uur werkstraf en vier weken cel voorwaardelijk.
Ook krijgt hij volgend jaar een locatieverbod zodat dat hij thuis moet blijven. De rechter neemt het hem heel erg kwalijk dat hij zijn agressie richtte tegen de politie. "Als je oorlogje voert tegen agenten, dan ben je ontzettend verkeerd bezig."
De verdachte gooide op de IJsselsteinlaan in de wijk Hoograven een zogenoemde 'thunderking' naar agenten, die daar waren vanwege een autobrand. Zelf zegt hij dat het vuurwerk ontplofte op twee meter van de agenten, maar volgens een ooggetuige was het minder dan een meter.
Nog altijd zijn de agenten bang dat ze blijvende gehoorschade hebben. De ontploffing was volgens het OM zo hard dat de agenten de trilling tegen hun lichaam voelden en een pijnsteek in hun oren hadden.
De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding. Hij rukte zich los en rende weg. Pas na een achtervolging kon hij worden aangehouden.
De aanklager wilde dat de jongeman acht weken celstraf zou krijgen waarvan de helft voorwaardelijk. Hij tilde er extra zwaar aan dat het vuurwerk naar agenten was gegooid tijdens de jaarwisseling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.