Nachtvissers boos op gemeente Utrecht

UTRECHT - De Utrechtse hengelsportvereniging AUHV is boos op de gemeente omdat er niet meer gevist mag worden rond een groot deel van de Haarrijnse Plas. De gemeente heeft de sportvisrechten voor driekwart van de oevers van de plas ingetrokken. Er mag nu alleen nog langs de drukke Maarssenseweg worden gevist en dat is volgens de vissers door het vele, hardrijdende verkeer te gevaarlijk.
De sportvissers snappen niets van het besluit van de gemeente. Ze gooien regelmatig 's avonds en 's nachts een lijntje uit, waardoor er volgens hen ook op die uren toezicht rond de recreatieplas is. Zo zouden ze al vaak getuige zijn geweest van vandalisme en autoinbraken. De vissers zeggen ook hun afval altijd netjes op te ruimen.
AUHV is met zo'n 10.000 leden één van de grootste verenigingen van Utrecht. Om de gemeente op andere gedachten te brengen, is de vereniging een petitie begonnen. Die is inmiddels meer dan 500 keer ondertekend.
Bij de Haarrijnse Plas wordt een woonwijk gebouwd. Ook is het gebied tot ecologische zone benoemd. Volgens wethouder Paulus Jansen hebben vissers in Utrecht 4,5 miljoen vierkante meter water tot hun beschikking en is er daarom genoeg plaats om hun sport uit te oefenen.

Nachtvissers in de verdrukking bij Haarrijnse Plas

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.