Reuzenpanda's mogen naar Rhenen afreizen

RHENEN - De Chinese delegatie die Pandasia in het Ouwehands Dierenpark heeft geïnspecteerd, heeft het reuzenpandaverblijf goedgekeurd. Dat betekent dat de dieren nu definitief vanuit China naar Rhenen kunnen afreizen.
De Chinezen zijn erg enthousiast over het verblijf voor Wu Wen en Xing Ya. Dat is inmiddels helemaal af, zelfs de waterval stroomt al. De delegatieleider vindt het zelfs het mooiste pandaverblijf dat hij ooit heeft gezien, zei Ouwehands-directeur Robin de Lange. De voorbereidingen voor het transport zijn volgens hem ook al vergevorderd.

VOORJAAR

De verwachting is dat het reuzenpandapaar dit voorjaar naar Nederland komt. Bij aankomst kunnen ze eerst een week of zes wennen. Dan volgt uiteindelijk de grote opening. En dat is dan het einde van een langslepend traject: van de eerste lobby in 2000 tot de komst van de panda's in 2017.
Chinese vaklui hebben wekenlang in Rhenen gewerkt, om het pandaverblijf in traditionele stijl op te bouwen. De bouw heeft 7 miljoen euro gekost. Daarnaast doet Ouwehands Dierenpark jaarlijks een grote financiële bijdrage om de bescherming van de dieren in China te ondersteunen. Er leven daar nog zo'n 1.850 reuzenpanda's in het wild.

Directeur Robin de Lange van Ouwehands dolblij met komst panda's.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.