Burgemeester haalt dakloze uit bos Amerongen

AMERONGEN - De dakloze Max Vos is vertrokken uit het bos bij Amerongen. Het afgelopen half jaar woonde de man in een tentje in het bos, nadat hij was vertrokken uit Stadskanaal in Groningen.
In Stadskanaal heeft Vos een conflict met de gemeente. Eerder zei de dakloze dat hij zijn tent niet uit wilde, totdat die ruzie was opgelost, maar burgemeester Naafs van Utrechtse Heuvelrug heeft ingegrepen. Hij wil niet dat er mensen in zijn gemeente bij dit koude weer in een tent slapen.

RARE SITUATIE

Naafs noemt de zaak rond Vos een rare situatie. "Ik werd ermee geconfronteerd via een Twitterbericht. We wisten eigenlijk niet dat hij er al langer zat", legt de burgemester uit. "Er is meteen een sociaal dorpsteam ingeschakeld dat hem twee keer in de week heeft bezocht en ik heb steeds gezegd: de grens ligt bij sneeuw en -10. Dan gaat hij weg."
Volgens Naafs zijn wijkagenten naar de dakloze toe gegaan om hem van zijn plek op de Amerongse Berg weg te praten. "Dat gesprek is op een normale manier verlopen. Er is opvang voor hem geregeld bij het Leger des Heils en zijn spullen worden opgeslagen."
Of Vos weer de berg op gaat als het weer opknapt, weet Naafs niet, maar hij denkt niet dat hij dat nog wil. Een advocaat heeft de man aangeboden om te helpen bij het conflict met de gemeente Stadskanaal, maar die hulp heeft hij geweigerd.

Burgemeester Naafs: Bij sneeuw en -10 was de grens bereikt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.