92-jarige haalt nog één keer de koeien binnen

UTRECHT - De wens van de 92-jarige mevrouw Van Weerden uit Utrecht is vervuld. Maria van Weerden werkte als 13-jarig meisje als dienstmeid op de boerderij en nu, bijna 80 jaar later wilde ze graag nog één keer de koeien binnenhalen.
Stichting Gouden Dagen zet zich in om wensen van mensen op latere leeftijd uit te laten komen, zodat ouderen mooie momenten meemaken. Voor mevrouw Van Weerden was het een wens om nog één keer met de koeien op de boerderij aan de slag te gaan.
Boerderij Wammes in Tricht (Gelderland) nodigde mevrouw Van Weerden uit om haar wens te vervullen. Ook veel pers kwam op het bezoek af. Het was dan ook een drukke dag voor de hoogejaarde vrouw. Maar haar schoondochter kon zien dat ze genoot. "Glimmende oogjes en een lach op haar gezicht. En echt naar de koeien en de kalfjes toe gaan, ze is niet bang in ieder geval", aldus Joke van Weerden.
Als dienstmeid hielp mevrouw Van Weerden in het huishouden op de boerderij en deed niet veel echte boerse activiteiten. Maar de koeien uit de wei halen om gemolken te worden, dat deed ze wel. Omdat in de winter geen koeien in de wei staan, was er nu speciaal voor mevrouw Van Weerden één koe buiten neergezet die zij binnen een mum van tijd weer de stal ingejaagd had.
Toch is het leven op de boerderij echt te druk voor mevrouw Van Weerden dus op de vraag of zij weer terug zou willen naar het boerderijleven zei ze: "Nee, dat is veel te veel werk".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.