Moord Overvecht lijkt op criminele afrekening

UTRECHT - Het onderzoek naar de moord in de Utrechtse wijk Overvecht is in volle gang. De aard van de schietpartij, waarbij het slachtoffer meerdere malen van dichtbij werd beschoten, wijst in de richting van een liquidatie. Intussen doen al speculaties de ronde over de achtergrond van het slachtoffer.
De familie van de donderdagochtend doodgeschoten Hakim Changachi is volgens mediaberichten al langer verwikkeld in een vete met een andere familie. Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink legde in augustus vorig jaar bij een liquidatie in Breda een link met dit conflict. Bron van de vete zou een ripdeal in het drugsmilieu zijn, die zou zijn uitgemond in moorden en wraakacties over en weer.
De recherche is intussen begonnen met het onderzoek. Daarbij wordt ook gekeken naar een autobrand in de buurt van de moordlocatie. De wagen die daar uitbrandde is mogelijk door de schutters gebruikt als vluchtauto.
De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via het tipformulier op politie.nl. Ook in het verhaal van mensen die iets opvallends hebben gezien in de dagen voorafgaand aan de schietpartij, is het rechercheteam geïnteresseerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.