Verkeershinder door winterweer valt vooralsnog mee

PROVINCIE UTRECHT - Het lijkt in de provincie Utrecht mee te vallen met de overlast die het winterweer veroorzaakt voor het verkeer. Voorzichtigheid blijft geboden, maar de sneeuw die er ligt, is vooral papperig en het aantal ongelukken valt vooralsnog mee. Wel schaarde vannacht op de A2 vlak voor het knooppunt Deil een vrachtwagen, ging in Baarn een auto de berm in en was het rond zeven uur weer raak op de A2.
Rond zeven uur ging het mis in de buurt van knooppunt Deil op de A2 vanuit Utrecht richting Den Bosch. Meerdere auto's botsten op elkaar waardoor tijdelijk maar één rijbaan open kon blijven.
Eerder was het op de A2 bij knooppunt Deil ook al raak. Vrijdagochtend raakte een vrachtwagenchauffeur in een slip. Er vielen geen gewonden. Wel lekte door de klap veel diesel weg. De brandstof moest worden opgeruimd en daarna moest de vangrail worden hersteld. Dit alles zorgde ervoor dat drie rijstroken enkele uren afgesloten waren voor het verkeer.

LOKALE WEGEN

Ook lokaal was het op sommige plekken glad. In Baarn deed dat een automobilist rond middernacht de das om op de Hilversumsestraatweg. De man botste tegen een boom. Of dat ongeluk geheel en al te wijten viel aan de gladheid, is nog even de vraag. Na het doen van een blaastest moest de man mee naar het politiebureau voor verder onderzoek. De auto is weggesleept.

CODE GEEL

In het oosten van het land ligt meer sneeuw, met alle gevolgen en risico's van dien. De gladheid zal naar verwachting halverwege de ochtend zijn verdwenen. Voor het hele land geldt nog wel code geel.

SPOORWEGEN

De Nederlandse Spoorwegen en ProRail zetten vandaag extra personeel in vanwege het winterweer. De spoorbedrijven vrezen dat de dienstregeling flink in de war gegooid wordt door sneeuw en ijs.

NS: Situatie op spoor is redelijk goed
Live uit de regio: winterweer op de A1
Nauwelijks hinder voor automobilisten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.