Sloopkogel door afgebrand autobedrijf Baarn: "Nu is het klaar"

BAARN - Zes weken na een grote brand bij autobedrijf British Car Centre in Baarn is een begin gemaakt met de sloop van het pand. De schade is zo groot dat het gebouw niet meer te redden is.
Bij de brand ging een magazijn met onderdelen voor Jaguars, Rolls Royces en Land Rovers in vlammen op. De schade liep in de miljoenen euro's.

LEVENSWERK WEG

"Je komt aanrijden en ziet de vlammen", zo herinnert eigenaar Onno Stevens zich de nacht van de brand. "Er was heel veel politie en brandweer. Je vraagt je af: hoe kan dit gebeuren, mijn hele levenswerk weg". Maar al snel ging er bij hem een knop om: "De brand kun je toch niet meer stoppen, nu is het doordenken naar wat we morgen gaan doen".
Stevens is inmidels druk bezig om een doorstart te realiseren op een nieuwe locatie. "Woensdag zit ik met een architect om de tafel om te bekijken wat er mogelijk en haalbaar is." Dat nu de sloopkogel in het oude pand gaat is dan ook een opluchting voor hem. "Anders zit je toch te denken: is er nog iets te redden? Nu is het gewoon klaar."

WARME REACTIES

Ondanks zijn plannen voor een doorstart slaapt Stevens er slecht van. "Nog steeds. Ik ben niet bij de brand binnen geweest, maar je ziet de vlammen door het pand heen gaan. Als je dan gaat nadenken wat er binnen ligt, dan is een plus een twee. Ook bij alle medewerkers is het heel hard aangekomen."
Stevens zegt heel veel warme reacties te hebben gehad van klanten, maar ook van onbekenden. "Die stuurden briefjes dat het ze ook was overkomen en dat ze meeleefden. Dat geeft je een hart onder de riem om door te gaan."

Eigenaar Onno Stevens maakt nog een laatste rondje door het afgebrande pand

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.