Getuigen: overleden arrestant verzette zich hevig

HOUTEN/AMERSFOORT - De man die vannacht is overleden nadat hij in de politiecel onwel was geworden, had zich hevig verzet tegen zijn arrestatie in Amersfoort. Ook maakte hij een verwarde indruk. Dat hebben getuigen van het incident verklaard.
Volgens de getuigen was heel veel politie aanwezig om de man te overmeesteren. Hij schreeuwde en schold en er moest versterking komen. De getuigen zeggen ook dat ze de indruk hadden dat de arrestant in ieder geval nog in leven was op het moment dat hij uit Amersfoort werd afgevoerd. Toen hij in een politiebusje gezet werd, spartelde hij volgens de getuigen nog steeds tegen.
De arrestant, een 30-jarige Nijkerker, is vanuit Amersfoort naar het cellencomplex van de politie in Houten gebracht. Daar werd hij volgens de politie enige tijd later onwel. Hij is naar een ziekenhuis gebracht en daar overleden.

OPVALLEND RIJGEDRAG

De man was vannacht opgevallen door zijn rijgedrag. Toen agenten hem op de Spaceshuttle wilden arresteren ging de automobilist er vandoor en gingen ze erachteraan. Uiteindelijk werd hij op de Langestraat aan de kant gezet en aangehouden.
Politie en OM wachten de sectie af voordat ze nader op het incident reageren.
De politie roept getuigen die van de aanhouding in Amersfoort beelden hebben gemaakt op die te delen. Dat kan via de site van de politie.

Een gesprek met verslaggever Kees Hoogendijk
Beelden van de arrestatie
Verslaggever Kees Hoogendijk over de aanhouding.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.