IJsbaanoverzicht: alleen Doorn durft het morgen aan

DOORN - De Doornsche IJsclub wil dinsdag de schaatsbaan weer openen. Maandagavond wordt gewerkt aan een ijsvloer op de skeelerbaan.
Als de weersverwachting helemaal klopt gaan de deuren dinsdag om 08.00 uur open. Anderhalve week geleden was de ijsbaan in Doorn ook al in gebruik.
Schaatsenslijpers in de regio merken trouwens ook dat Utrechters de ijzers graag weer eens onder willen binden. Ze hebben het namelijk druk deze week. Zo laat een 'slieper' in Rhenen RTV Utrecht weten dat de opdrachten binnenstromen.

BAAMBRUGGE

De ijsbaan in Baambrugge gaat dinsdag nog niet open. Het gaat hier om een landijsbaan. Daarvoor is meer vorst nodig dan voor de baan in Doorn. Drie jaar geleden was de baan voor het laatst open.

UTRECHT

In Utrecht wordt gewerkt aan een schaatsbaan bij Park de Watertoren in Overvecht. IJsclub Siberia hoopt later deze week de poorten te openen.

VEENENDAAL

Volgens De Greb in Veenendaal is het nog te warm. De Schaats- en Skeelerclub verwacht dat er voorlopig niet geschaatst wordt.

BAARN

In Baarn is nog wel 8 tot 10 centimeter nodig. Er lig nu nog maar maar een dun vliesje van 0,5 cm. "We houden het elke dag in de gaten. We meten continu. Als we open gaan, zal dat niet eerder zijn dan aan het eind van de week."

ZEIST

Ook op het Blikkenburgbaantje in Zeist gaat voorlopig nog niet geschaatst worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.