Drugshandelaren in beeld na autobranden Hoograven

UTRECHT - Zes leden van een Utrechtse familie stonden maandag voor de rechter voor deelname aan een criminele organisatie, drugshandel en witwassen. Volgens het Openbaar Ministerie hebben ze gehandeld in drugs. De opbrengst hebben ze onder meer geprobeerd wit te wassen door een woning te kopen in Marokko, stelt justitie.
De verdachten wonen in Utrecht en Bilthoven en zijn 69, 40, 36, 35, 29, 24 jaar oud. Ze kwamen in beeld in het onderzoek naar de autobranden in het Utrechtse Hoograven tijdens de jaarwisseling van 2013 op 2014.
Een van de verdachten in dat onderzoek bleek te maken te hebben met cocaïnehandel en daarop werd toen een nieuw onderzoek gestart. Daaruit bleek dat er sprake was van een heuse drugslijn en kwamen ook andere familieleden in beeld bij politie en justitie.
Maandag was de pro-forma zitting in de zaak. De advocaten van de verdachten wilden meer tijd om het dossier door te lezen. Justitie is daarmee akkoord gegaan. Het is nog onduidelijk wanneer de inhoudelijke behandeling plaatsvindt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.