Leger des Heils start campagne voor gezinshuizen

PROVINCIE UTRECHT - Het Leger des Heils zoekt gezinshuishoudens om kinderen op te vangen. Daarom is er een campagne gestart. Het leger zoekt dertig tot veertig gezinnen die kinderen willen opvangen die nergens anders terecht kunnen.
Anneke en Marco vormen met hun kinderen zo'n gezin. Maandagmiddag spelen ze aan de keukentafel samen met Hakim (14) en Samantha (9) een potje Rummikub. Het stel heeft nog twee andere kinderen die ze opvangen en dan nog twee eigen kinderen. "Het kan heel druk zijn", lacht Anneke.

HEEL ERG BLIJ

Maar voor Hakim en Samantha is het een uitkomst dat ze hier kunnen wonen. Ze hebben beide ook tijdelijk op adressen gewoond. Hier kunnen ze rustig blijven tot ze het huis uitgaan. Het maakt Samantha "heel erg blij'. Ze straalt als ze het zegt.
Het Leger des Heils zoekt meer adressen zoals het huis van Anneke en Marco. Want de situatie is nijpend. "Wij hebben een wachtlijst en ik word wekelijks gebeld voor plekken. Die heb ik nu niet", zegt woordvoeder Heralt Hogeboom.

SOLLICITEREN

Zomaar kinderen opnemen kan niet. Het gezinshuishouderschap is een serieuze baan en daar moet je voor solliciteren bij het Leger des Heils.
Op de site van de organisatie staat er meer informatie over.

"Wij hebben een wachtlijst"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.