RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vader van 19 kinderen verklaart over vermeende mishandeling

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG -

"Ik zeg u dat de bedreiging met een motorzaag van een zoon en de beschuldiging van wurging van de oudste zoon nooit zijn gebeurd. Mijn dochter heb ik nooit op de beschreven wijze aangeraakt." Dat zegt Henk K. uit Bunschoten in een verklaring in De Bunschoter. K. had deze willen voorlezen tijdens de rechtszaak vorige week, maar heeft dat uiteindelijk niet gedaan.

De man stond terecht, omdat hij wordt verdacht van grootschalige mishandeling en seksueel misbruik van een aantal van zijn negentien kinderen. Volgens zijn advocaat zijn de beschuldigingen bedacht door kinderen van K. die 50.000 euro van hun vader hebben gestolen. Volgens K. zijn de beschuldigingen pas geuit nadat hij aangifte van de diefstal had gedaan.


NULPUNT

K. benadrukt dat zijn vertrouwen in justitie gedaald is tot ver onder het nulpunt. "Er zijn nu een kleine duizend pagina's volgeschreven over deze zaak. Ik heb ze allemaal diverse malen gelezen. Als het goed is, heeft het OM dat ook gedaan. Maar naar mijn mening is dit niet zo. Anders was ik al lang weer thuis geweest."

K. gaat in de verklaring ook nog in op de uithuisplaatsing van een aantal van zijn kinderen. "Wij mogen onze kinderen niet opvoeden zoals wij bij de doop hebben beloofd. Als ouders worden wij daarom vervolgd. Zeven kinderen zijn nu gestolen door de Raad van Kinderbescherming en ondergebracht bij nepouders."


VERWARMING

Verder stelt K. dat het niet goed met hem gaat. "Al bijna vier maanden cel met slechts af en toe verwarming, met als gevolg water op de muurwand. Hoe is dit mogelijk anno 2017?"

Hoe de krant de verklaring heeft gekregen is niet duidelijk. De zaak tegen de man uit Bunschoten gaat op 22 februari weer verder.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -