RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Winkeliers Maliekwartier sceptisch over herinrichting

1/4
UTRECHT - Vanavond is er in het Spoorwegmuseum een inventarisatiebijeenkomst over de herinrichting van de Nachtegaalstraat en de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht. De verbindingsweg tussen het centrum en De Uithof is tijdens de spits enorm druk en de gemeente wil daarom meer ruimte voor de fietser.

Ondernemers in de Burgemeester Reigerstraat zijn sceptisch over de plannen. Banketbakker Verspeek vreest zelfs met grote vreze, zegt hij. "We hebben in 1996 de fietsstraat meegemaakt van wethouder Van der Steenhoven. Dat project werd een totale mislukking en de sporen zijn nu nog zichtbaar."

Hoewel winkeliers en omwonenden nog mogen meepraten, denkt Verspeek al te weten welke kant het op gaat: "Meer ruimte voor de fietser, maar minder voor de winkelier. Op de Biltstraat moesten veel winkels sluiten toen eenrichtingsverkeer werd ingevoerd."

De Burgemeester Reigerstraat is een uniek stukje Utrecht, voert een andere ondernemer aan. "Winkeliers investeren in gezelligheid en een cosy sfeer. Het is een organisme en dat moet je niet kapot maken door het helemaal te veranderen." Al zijn er volgens hem wel kleine aanpassingen nodig: "De stoep wat netter, de talud wat smaller zodat de bus niet hoeft te wachten. Verder valt het wel mee."

De bijeenkomst in het Spoorwegmuseum is bedoeld voor bewoners en ondernemers van het Maliekwartier. Verkeerswethouder Lot van Hooijdonk wil weten hoe zij de toekomst van de winkelstraten in het gebied zien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht