RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Minder Utrechters ingeënt tegen kinderziekten

UTRECHT -

Steeds minder Utrechters zijn ingeŽnt tegen besmettelijke kinderziekten. Dat schrijft wethouder Victor Everhardt in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad.

De afgelopen jaren zijn ouders steeds kritischer geworden over inenten. Zo is landelijk te zien dat de zogenoemde vaccinatiegraad is gedaald. Dit is het percentage mensen dat zich heeft laten inenten tegen besmettelijke kinderziekten.

OVERVECHT
Opvallend is dat er vooral in Overvecht en de binnenstad relatief veel mensen zijn die zich niet hebben laten vaccineren. Volgens Everhardt komt dit omdat er in beide wijken ouders wonen die min of meer aarzelen of kritisch zijn over het vaccineren van hun kinderen.

Volgens Everhardt leidt de lagere vaccinatiegraad in de wijken niet tot risico's voor de volksgezondheid. "Dat komt doordat wijken geen gesloten gebieden zijn en er een voortdurende vermenging plaatsvindt van mensen uit verschillende delen van de stad."

ZORGEN
De dalende trend baart de gemeente Utrecht zorgen. Daarom worden gesprekken gevoerd met onder meer de Jeugdgezondheidszorg met als doel om "zoveel mogelijk kinderen te laten profiteren van vaccinaties."

Overigens ligt het aantal ingeŽnte mensen in de stad Utrecht relatief hoger dan het landelijke gemiddelde. In heel Nederland is negentig procent ingeŽnt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -