Verkeersminister Schultz publiceert besluit verbreding A27

UTRECHT - Wie nog bezwaar wil indienen tegen de verbreding van de A27 bij Utrecht kan dat vanaf vandaag doen. Tot 2 maart kunnen tegenstanders protest aantekenen tegen het plan van verkeersminister Melanie Schultz van Haegen. Haar Tracébesluit wordt vandaag gepubliceerd.
De verbouwing van de snelweg langs de oostkant van de stad wordt in ieder geval opnieuw onderzocht. Eerder zamelden actievoerders daar 40.000 euro voor in. Zij betwijfelen of een bredere weg wel de oplossing is voor de verwachte toename van verkeer rond de stad.

KEERZIJDE

Verkeersdeskundigen als Max van Kelegom uit Maarssen wijzen erop dat een bredere snelweg meer verkeer aantrekt. Meer luchtvervuiling en meer geluidsoverlast is nu eenmaal de keerzijde van meer asfalt redeneert Van Kelegom. "We kunnen de situatie accepteren en tijd verliezen door in de file te blijven staan, of we kunnen het wegennet uitbreiden en het probleem rond de steden concentreren. Maar we kunnen ook over de langere termijn nadenken en zoeken naar gebieden waar we werkgelegenheid naar toe kunnen brengen."
Utrechts VVD-raadslid André van Schie ziet vooral de voordelen van de verbreding van de A27. Hij is blij dat de minister de plannen heeft doorgezet. Volgens Van Schie is het een illusie om te denken dat met de verwachte economische groei maatregelen voor ov en fietsen voldoende zijn om iedereen mobiel te maken. Bovendien is de race wat hem betreft al gelopen. "De minister voert gewoon uit wat in het bestuursakkoord staat. Dat is al bestuurlijk bezegeld in de gemeenteraad, de Provinciale Staten en de Tweede Kamer."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.