RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Afgewezen bouwer peeskamers Zandpad overweegt juridische stappen

UTRECHT - Het plotseling opzeggen van de bouw van de nieuwe prostitutiezone in Utrecht komt als een verrassing voor projectleider BeJa Accommodaties. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf uit Hoogeveen tegen RTV Utrecht.

BeJa is het niet eens met het besluit en overweegt het besluit van de gemeente aan te vechten. Vastgoedbedrijf Non Nobis is nu de eerste gegadigde om het Nieuwe Zandpad te ontwikkelen. Dat bedrijf verloor aanvankelijk de strijd van BeJa, maar is nu dus weer in beeld.


FREYA

De prostituees achter exploitant Freya zijn wÚl blij met het nieuws. "Het is jammer van de vertraging maar wij zijn blij dat deze bouwer het niet gaat doen", zegt Caja van Tolie van Freya.

Volgens Van Tolie vroeg BeJa veel te veel geld voor de ramen op het Nieuwe Zandpad. Ze was dan ook niet van plan om zaken te doen met de bouwer.

Freya is wel te spreken over de nieuwe mogelijke bouwer Non Nobis. Volgens Van Tolie is met dit bedrijf beter zaken te doen. Ze verwacht dan ook dat de ontwikkeling op lange termijn goed zal uitpakken voor de prostituees.


BIBOB

De gemeente maakt donderdagochtend bekend dat Beja niet aan de slag kan met de bouw van het Nieuwe Zandpad. Het bedrijf is niet door het Bibob-onderzoek gekomen.

Uit dat onderzoek blijkt dat "in ernstige mate gevaar bestaat dat met het vastgoed aan het Nieuwe Zandpad strafbare feiten worden gepleegd". Details over dit gevaar geeft de gemeente niet.

De gemeente ontbindt de overeenkomst voor de bouw van de 162 werkruimtes voor prostituees in Utrecht. Daarmee is nieuw uitstel voor de komst van een prostitutiezone in Utrecht onvermijdelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -