RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tunneldiscussie Maarsbergen nadert ontknoping

1/2
MAARSBERGEN -

De al jaren slepende discussie over de aanleg van een spoortunnel in Maarsbergen gaat vanavond een nieuwe ronde in. In het gemeentehuis van Utrechtse Heuvelrug in Doorn vormen raadsleden zich vanavond een oordeel over vier mogelijke varianten.

Er wordt al twintig jaar over gepraat, maar de partijen konden het tot nu toe niet eens worden over een tunnel onder het spoor in Maarsbergen. De gemeenteraad wilde eerst een verkeerstunnel dwars door het dorp, maar daar kwam veel protest tegen. Er zijn daarna drie plannen gemaakt voor de tunnel en daar is onlangs nog een vierde variant bijgekomen.

Joost Scheltinga, gemeenteraadslid van de PvdA Utrechtse Heuvelrug, geeft de zogeheten west-variant de meeste kans van slagen. "Als je goed luistert in het dorp lijkt het merendeel daarvoor. Maar het ligt heel subtiel. Er zijn vier opties, dus ook vier kampen. Een tunnel is eigenlijk een verkeerskwestie maar auto's praten niet mee, dus moet er vooral geluisterd worden met de omwonenden."

Dat de discussie zo lang duurt is volgens Scheltinga vooral een geldkwestie. "Infrastructurele projecten duren nu eenmaal heel lang in Nederland. Er moeten veel procedures gevolgd worden."

De gemeenteraad stemt donderdag waarschijnlijk over welke variant de voorkeur heeft. Op maandag 13 maart beslist de provincie definitief waar de tunnel komt. Scheltinga schat in dat de aanleg dan nog zeker vijf jaar kan duren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -