RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Celstraffen voor woningoverval met stroomstootwapen Groenekan

GROENEKAN - Twee 27-jarige mannen uit Utrecht en Heerenveen die april vorig jaar in Groenekan een woning aan de Nieuwe Weteringseweg overvielen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 6 en 5 jaar.

Ze bedreigden het slachtoffer met een nepwapen en gebruikten een stroomstootwapen tegen haar. De mannen zouden uiteindelijk de huistelefoon, horloges en 1200 ŕ 1300 euro hebben meegenomen uit het huis. Enkele maanden later werden ze gepakt.

De Utrechter heeft zich volgens de rechter ook schuldig gemaakt aan diefstal uit een woning en het helen van een televisie. Ondanks dat de rechtbank minder feiten bewezen acht dan de officier van justitie, is de straf wel gelijk aan de eis. Een lagere straf zou onvoldoende recht doen aan de ernst van de feiten, zo oordeelt de rechtbank.

Een 30-jarige vrouw uit Utrecht die verdacht werd van medeplichtigheid aan de overval is vrijgesproken. Zij zou de overvallers bij de woning hebben afgezet en opgehaald. De rechtbank oordeelt dat niet bewezen kan worden dat zij wist dat de overval zou gaan plaatsvinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht