"RIVM wil minder vleesconsumptie om klimaatdoelen te halen"

BILTHOVEN - Het RIVM in Bilthoven vindt dat de overheid duurzaam en gezond eten actief moet bevorderen. Dat is volgens het instituut niet alleen goed voor onze gezondheid, maar ook voor het milieu.
Volgens de Volkskrant staat dat in een rapport dat vandaag dat het RIVM vandaag presenteert. Het advies is om minder vlees en dierlijke productien als melk en kaas te gebruiken. Ook moet de consument minder alcohol en frisdrank drinken en over de hele linie minder gaan consumeren.
De overheid kan aan de gedragsverandering een bijdrage leveren door accijns of meer btw te heffen op vlees, zegt het rapport volgens de krant. Door duidelijke etiketten op voedsel kunnen consumenten in een oogopslag zien op een product gezond en duurzaam is.
Het rapport van het RIVM verschijnt aan de vooravond van de Voedseltop die donderdag in Den Haag wordt gehouden. De 150 invloedrijkste beslissers uit de Nederlandse voedselwereld komen samen om te praten over het voedselbeleid van de toekomst. Het RIMV zegt dat het beperken van de uitstoot van broeikasgassen door voedselconsumptie onvermijdelijk is als Nederland zijn klimaatdoelstellingen wil halen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.