Veenendaal kiest nieuwe stadsdichter

VEENENDAAL - In Veenendaal wordt vanavond beslist wie zich de komende twee jaar stadsdichter mag noemen. Het thema van de wedstrijd is dit jaar 'Het ware Veenendaal'.
Genomineerden zijn Christiaan Abbing, Derk Postma en Guus van Reenen, zij moeten een nieuw gedicht voordragen om kans te maken op de titel. Voor Abbing is het niet de eerste keer dat hij deelneemt.
"Ik vind de uitdaging leuk en het plezierdichten spreekt me nog steeds aan. Dat was voor mij voldoende motivatie om het dit jaar nog eens te proberen", zegt Abbing, die zijn sollicitatie in versvorm verstuurde. "Ik vond dit een leuke manier om te laten zien dat je in staat bent stadsdichter te worden."
POËZIE
Volgens het Utrechts Stadsdichtersgilde zijn dichters belangrijk voor de stad. "Er is vraag naar poëzie in de publieke ruimte, net als dat er vraag is naar schilderkunst en ontwerpen van mooie gebouwen in publieke ruimten."
Op dit moment is het stadsdichterschap in handen van Joyce Willemse. De nieuwe stadsdichter wordt voorgedragen door KunstPlatform Veenendaal en levert jaarlijks zes tot acht gedichten aan ter gelegenheid van lokale gebeurtenissen. De jury beoordeelt uiteindelijk wie er wint.
De uitslag wordt bekendgemaakt in Restaurant Stipplein aan het Kees Stipplein in Veenendaal.

Wie mag zich de nieuwe stadsdichter van Veenendaal noemen?

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.