RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Gewelddadige' vader van 19 kinderen blijft in cel

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG -

De 58-jarige Henk K. uit Bunschoten, vader van negentien kinderen, blijft in de cel zitten.

De strenggelovige man, zijn advocaat en enkele van zijn kinderen bepleitten dat hij na ruim honderd dagen voorarrest vrijgelaten zou moeten worden, maar de rechtbank in Utrecht heeft dit woensdag afgewezen.

De Bunschotenaar zit vast op verdenking van poging tot doodslag op een zoon, ontucht met een dochter en mishandeling van zijn kinderen. K. werd eind september opgepakt, nadat een aantal van zijn kinderen aangifte tegen hem had gedaan.


KETTINGZAAG

Hij zou onder anderen een zoon hebben vastgebonden op een tafel en hem hebben bedreigd met een ratelende kettingzaag. Ook zou hij kinderen dagenlang zonder eten en drinken hebben opgesloten in een donker aardappelhok. Een dochter van destijds 11 jaar zou hij hebben misbruikt.


MANNENVERSLINDSTER

De man heeft kortgeleden alle aantijgingen ontkend in een open brief in het lokale blad De Bunschotenaar. Volgens hem zijn de kinderen die hem hebben beschuldigd "een mannenverslindster, een pedofiel en drugsgebruikers". Sommige andere kinderen zeggen dat hij "een lieve vader" is.

De rechtbank wil dat K. psychisch onderzocht wordt in het Pieter Baan Centrum. De strafzaak gaat op 22 februari verder.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -