Velgendieven zetten weer een Audi op bakstenen in Zuilen

UTRECHT - Dieven in de Utrechtse wijk Zuilen hebben opnieuw vier wielen onder een geparkeerde auto vandaan gehaald. De eigenaar van de Audi is een buurvrouw van het slachtoffer dat eerder deze week al bestolen werd.
De Audi stond geparkeerd aan de Weeresteinlaan. Donderdagochtend ontdekte de eigenaar dat de wielen van haar auto ontvreemd waren. De dieven hadden de wagen daarbij op bakstenen gezet.

WIELEN WEG

In de nacht van maandag op dinsdag gebeurde iets
bij een Audi die bij de Beekoeverhof stond. Dit voertuig bleek 's ochtends ook op stapels bakstenen te staan en de wielen waren weg. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan.
Ook in Nieuwegein werden onlangs de wielen van een Audi gestolen. Het lijkt erop dat de dieven in alle zaken uit waren op de dure velgen.

STAPELTJES STENEN

Onduidelijk is nog of de diefstallen met elkaar te maken hebben. De politie kan in ieder geval nog geen verband ontdekken of een toename constateren. Volgens een woordvoerder zijn het afgelopen jaar velgen gestolen in onder meer Utrecht, Woerden, Nieuwegein, Amersfoort en Houten. In alle gevallen werden de auto's op stapeltjes stenen teruggevonden.
"Wat wij zien is dat onderdelen van Audi's veel gestolen worden", zegt de woordvoerder. "Er komen meldingen van verschillende gestolen onderdelen, zoals airbags, navigatiesystemen en sturen. Ook diefstal van velgen is niet nieuw."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.