Vrachtwagenchauffeur hoort rijontzegging eisen na dodelijk ongeluk

ZEIST - Justitie eist een werkstraf en een rijontzegging tegen de vrachtwagenchauffeur die afgelopen zomer een fietser overreed in Zeist. De 74-jarige vrouw was onder de wielen van de vrachtauto gevallen, nadat de man haar vlak voor een rotonde had ingehaald.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de beroepschauffeur onvoorzichtig gereden. De officier van justitie rekent hem daarom aan dat de vrouw door de aanrijding om het leven is gekomen en dat hij een gevaarlijke situatie op de weg heeft veroorzaakt. Het OM eist daarom 240 uur werkstraf en een rijontzegging van een jaar, waarvan negen maanden voorwaardelijk.
Tijdens de rechtszaak sprak ook de dochter van het slachtoffer. Ze gaf aan dat de familie verdrietig is dat haar moeder op straat is overleden en dat niemand afscheid van haar heeft kunnen nemen. Uit politieonderzoek blijkt dat de chauffeur vlak voor de rotonde drie fietsers heeft ingehaald en dat de vrouw haar evenwicht verloor toen de vrachtwagen naast haar kwam rijden.
De plaats van het ongeluk is omstreden. Volgens omwonenden is de rotonde aan de Schaerweijdelaan levensgevaarlijk en was het wachten op ongelukken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.