Prinses Laurentien geeft Amersfoortse taalclub prijs

UTRECHT - Sita Goedendorp heeft een Taalheldenprijs gewonnen. Ze kreeg de prijs in TivoliVredenburg uitgereikt door prinses Laurentien. De Leersumse runt samen met een groep vrijwilligers een taalcafé in bibliotheek Eemland in Amersfoort.
De prijs is een initiatief van de prinses zelf. Ze strijdt al jaren tegen laaggeletterdheid. Eén op de negen Nederlanders kan niet goed lezen en schrijven. "Met de prijs willen we helden in het zonnetje zetten."
Sita's taalcafé is een groot succes en er is inmiddels zelfs een wachtlijst voor. Ondanks dat was de prijs een verrassing voor Goedendorp: "Ik had hier echt niet op gerekend. Maar dit is een beloning voor alle vrijwilligers in Eemland!"
Prinses Laurentien is lovend over Goedendorp en haar taalcafé: "Bibliotheken spelen een hele belangrijke rol. Goedendorp haalt iedereen er constant bij, met volharding en enthousiasme. Daar zijn we haar heel dankbaar voor."
Goedendorp won de prijs voor bruggenbouwer, maar er werden nog twee prijzen verdeeld. Eén voor taalcursist en één voor taalbegeleider. Het was de derde keer dat de prijs werd uitgereikt.

Prijs voor Amersfoortse taalclub

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.